Slideshow, Windows 10

 


 

I Windows 10 er det app'en Billeder man bruger, når man vi se sine foto. Klikker man på Slideshow, vises billeder i mappen et efter et, men desværre kan man ikke selv bestemme, hvor lang tid det enkelte foto skal vises.

 

Det kunne man tidligere versioner af Windows med Windows Photo Viewer. Dette program følger ikke med i Windows 10, og det kan heller ikke installeres i 10'eren. Problemet kan til en vis grad afhjælpes som vist her:

 

 

 

Åbn en mappe. Vælg Administrer - Diasshow. Når show'et kører, kan der ændres på hastigheden ved at højreklikke. Så kan der vælges mellem tre hastigheder.

 

 

FastStone Image Viewer

En anden måde for at vise sine foto i et slideshow på er at installere et program, der giver mulighed for selv at styre mere.

Her er vist FastStone Image Viewer, som kan hentes lovlig og gratis på: http://www.faststone.org/download.htm

Klik på billedet til venstre for at se stor størrelse.

Programmet kan en masse andet end at vise slideshow - om det er til gavn og glæde, må du selv finde ud af, hvis du installerer det.

 

 

 

Det er muligt at lave slideshows med foto, video, overgangseffekter, tale og underlægningsmusik.

 

Se f.eks. https://www.youtube.com/watch?v=duUt8zDFB5Q om Gunnar Lunds tur til Vietnam. Han har brugt programmet Microsoft Photo Story 3 til Windows. Programmet er gratis og kan hentet på nettet. Det kører fint sammen med Windows 10. Videosekvenserne er redigeret i PowerDirector, ca. 700 kr.